تاثیر رژیم غذایی بر پریودی چیست؟

تغذیه بلاگ
1402/09/21

آیا رژیم غذایی باعث عقب افتادن پریود میشود؟ تاثیر رژیم غذایی بر پریودی چیست؟ از کدام پزشک، تغذیه مناسب را برای دوران پریودی دریافت کنیم؟ برای اطلاعات بیشتر در ادامه با ما همراه باشید. کمبود وزن باعث تغییر در سطوح هورمونی از جمله کاهش استروژن می شود. این امر تخمک گذاری را قطع می کند و باعث می شود پریود خود را از دست بدهید.

تاثیر رژیم غذایی بر پریودی چیست؟

ساعات کاری کلینیک

همه روزه به جز جمعه و روزهای تعطیل

09:00 - 21:00

تاثیر رژیم غذایی بر پریودی چیست؟ تغییرات در رژیم غذایی ممکن است بر دوره‌های پریودی زنان تاثیر گذار باشد. برخی از عواملی که می‌توانند تغییرات در دوره‌های پریودی ایجاد کنند عبارتند از: افزایش یا کاهش وزن، ورزش و استرس زیاد باعث تغییرات در سطوح هورمون‌ها و تنظیم دوره‌های پریودی می‌شود. مهم است بدانید که هر زنی به طور متفاوتی به تغییرات این عوامل پاسخ می‌دهد. در صورتی که تغییرات در دوره‌های پریودی شما مشکلی ایجاد کند یا نگران کننده باشد، مناسب است با پزشک مشورت کنید تا علت این تغییرات بررسی شود و نیاز به اقدامات بیشتر مشخص گردد. برای دریافت رژیم غذایی مناسب پریودی از بهترین دکتر متخصص تغذیه در ایران و تهران کادر مشاوره را پر کنید.

پریود نشدن به علت رژیم غذایی

«رژیم گرفتم پریود نمیشم» سوال یا نگرانی اکثر خانم هایی ک رژيم غذایی رو شروع کردند، رژیم غذایی بر پریودی تاثیر گذار است و باعث تاخیر و یا تغییر در آن می‌شود.

رژیم غذایی قبل از پریود

رژیم غذایی قبل از پریود می‌تواند برای برخی از زنان موثر باشد تا با مشکلات و علائم ناخوشایند قبل از پریود مقابله کنند. برخی از نکات معمولاً مورد توجه در این زمینه عبارتند از:

مصرف مواد غذایی حاوی آهن

مصرف مواد غذایی غنی از آهن می‌تواند به پیشگیری از فقر آهن و کاهش خونریزی ناشی از پریود کمک کند. مثل اسفناج، گوشت قرمز، لوبیا، و غلات کامل.

کاهش مصرف نمک

کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی بر پریودی تاثیر مثبت دارد و به کاهش احتمالی آب در بدن  مرتبط با علائم پریودی کمک کند. 

مصرف مسکن‌های طبیعی

  مصرف دمنوش حاوی مسکن مثل چای آویشن یا زنجبیل ممکن است به کاهش دردهای مرتبط با پریود کمک کند.

مصرف مواد غذایی حاوی منیزیم

منیزیم می‌تواند به کاهش تنش عضلات و دردهای پریودی کمک کند. غذاهایی مانند بادام، تخمه‌ها، و سبزیجات دارای منیزیم هستند.

مصرف غذاهای حاوی ویتامین B6

ویتامین B6 به کاهش علائم پیش از پریود، مانند تندرستی و افسردگی، کمک کرده و در غذاهایی مانند مرغ، ماهی، و سیب‌زمینی یافت می‌شود.

نکته: این توصیه‌ها ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد. در صورت داشتن مشکلات یا نیاز به راهنمایی خاص، مشورت با پزشک یا متخصص تغذیه مناسب است.

چه کنیم تا از اضافه وزن پریود در امان باشیم؟

برای جلوگیری از افزایش وزن پریودی، توجه به عوامل مختلفی از جمله تغذیه، فعالیت‌های ورزشی، و مدیریت استرس ضروری است. در طول دوره‌های پریودی، تغذیه تعادلی با مصرف مقدار کافی از مواد غذایی حاوی آهن، منیزیم، و ویتامین‌ها، به خصوص B6 و B12، مهم است. از مصرف غلات کامل، میوه‌ها، سبزیجات، و منابع پروتئینی سالم مثل ماهی، مرغ، و حبوبات حمایت کنید. همچنین، فعالیت‌های ورزشی منظم می‌تواند به کنترل وزن و بهبود حالت روحی در دوران پریودی کمک کند. مدیریت استرس نیز از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا استرس می‌تواند به اختلال در الگوهای غذایی و افزایش وزن منجر شود. به عنوان مثال، فنون مانند مدیتیشن و یوگا می‌توانند به کاهش استرس و بهبود سلامتی عمومی در دوره پریودی کمک کنند.

آیا پریود نشدن باعث چاقی میشود؟

پریود نشدن به خودی خود یک علت مستقیم بر چاقی نمی‌باشد، اما دلایلی که منجر به عدم پریود شدن می‌شوند، ممکن است باعث تغییرات در وزن شوند.

  1. اختلال در هورمون‌ها
  2. تنظیم غذایی نامناسب
  3. استرس و فشار روحی
  4. اضطراب و پرخوری

  چه کنیم تا از اضافه وزن پریود در امان باشیم؟

دلیل افزایش وزن در قاعدگی و راه‌های مقابله

۱- تغییرات هورمونی و تجمع مایعات در بدن

۲- هوس‌های غذایی

۳- کنار گذاشتن ورزش

۴- اختلال در دستگاه گوارش

برای جلوگیری از تبدیل اضافه وزن به چربی در زمان پریود، می‌توانید به راهکارهای زیر توجه کنید:

رژیم غذایی سالم

رعایت یک برنامه رژیم غذایی بر پریودی تاثیر مثبت دارد. مصرف میزان مناسب از مواد غذایی حاوی آهن، منیزیم، و ویتامین‌ها می‌تواند به کاهش اثرات PMS و جلوگیری از اضافه وزن کمک کند. همچنین، مصرف کمتر نمک و محدودیت میزان قند مصرفی نیز مفید است.

مصرف مکمل‌های غذایی

مصرف مکمل‌هایی مانند منیزیم و ویتامین B6 ممکن است به کاهش احتباس آب و کنترل وزن کمک کند. مشاوره با پزشک در خصوص مصرف مکمل‌ها توصیه می‌شود.

استفاده از داروها

در مواردی که احتباس آب مشکل‌زاست، پزشک ممکن است داروهای ادرار‌آور تجویز کند تا به کنترل این مشکل کمک شود.

استراحت و خواب کافی

استراحت کافی و خواب بهبود تعادل هورمون‌ها و کاهش استرس را تسهیل می‌کند، که می‌تواند از افزایش وزن جلوگیری کند.

فعالیت بدنی

حرکت و ورزش منظم به افزایش سطح انرژی و کنترل وزن کمک می‌کند. فعالیت‌های ورزشی ملایم مانند پیاده‌روی نیز می‌تواند به خوبی در این زمینه موثر باشد.

کاهش استرس

 مدیریت استرس و ایجاد راهکارهای مقابله با آن، از جمله گفت‌وگو با دوستان یا مشاوره حرفه‌ای، می‌تواند به کاهش علائم PMS و کنترل وزن کمک کند.

تجویز داروها

در مواردی که علائم PMS شدید باشد، پزشک ممکن است داروهای تنظیم‌کننده هورمون یا داروهای مختلف را تجویز کند تا به کنترل این علائم کمک کند.

رژیم غذایی برای پریود منظم

رژیم غذایی مناسب می‌تواند در حفظ یک دوره پریود منظم و حمایت از سلامت زنان مؤثر باشد.

نتیجه گیری

آیا رژیم غذایی باعث تاخیر پریود میشود؟  

 «رژیم گرفتم پریود نمیشم» سوال یا نگرانی اکثر خانم هایی ک رژيم غذایی رو شروع کردند، رژيم غذایی بر پریودی تاثیر گذار است و باعث تاخیر و یا تغییر در آن می شود.

تاثیر رژیم غذایی بر پریودی چیست؟

تغییرات رژیم بر پریودی عبارتند از: افزایش یا کاهش وزن، ورزش و استرس زیاد باعث تغییرات در سطوح هورمون‌ها و تنظیم دوره‌های پریودی می‌شود.

نظرات کاربران

  6     -   =   1  

support image

نیاز به مشاوره دارید؟

021-22642277

همین حالا با ما تماس بگیرید...

  +     2   =   7  

در حال ارسال...

Copyright 2024 bahar-e-zendegi.com