واریس

مجله واریس
1402/06/25

آیا نگران ابتلاء به بیماری واریس پا هستید؟ در این مقاله با ما همراه باشید.

واریس

کلینیک بهار زندگی

  • کادر پزشکی متخصص و مجرب
  • ارائه مسیر درمان ویژه، مختص هر بیمار
  • استفاده از تجهیزات پیشرفته و تکنولوژی روز دنیا
  • صرف زمان کافی برای مراجعین

ساعات کاری کلینیک

همه روزه به جز جمعه و روزهای تعطیل

09:00 - 21:00

آیا شما هم فکر می‌کنید که فقط افراد سال‌خورده به واریس مبتلا می‌شوند؟ باید بگوییم که این تصور کاملا اشتباه است و بیماری واریس به چندین عامل بستگی دارد. واریس یکی از شایع‌ترین بیماری‌های انسان است. تقریبا 30 درصد افراد به نحوی درگیر این بیماری هستند. علائم واریس پا در ابتدا کم‌اهمیت به نظر می‌رسند، اما به‌سرعت تشدید شده و کیفیت زندگی روزمره شما را به‌شدت کاهش می‌دهند. از این رو افرادی که به این بیماری مبتلا می‌شوند، باید سریعا برای درمان آن اقدام کنند. برای بسیاری از افراد سوال است که علت واریس پا چیست و چگونه درمان می‌شود؟ اگر شما نیز نگران سلامت بدن خود هستید، برای افزایش اطلاعات پزشکیتان فقط کافی است چند دقیقه از وقتتان را به مطالعه این مطلب اختصاص دهید.

واریس پا چیست؟ یک بیماری شایع عروقی

واریس پا یا عروق عنکبوتی، شایع‌‌ترین بیماری عروقی انسان است که اغلب در زنان باردار و افراد مسن دیده می‌شود. واریس پا یا رگ‌های واریس زمانی ایجاد می‌شود که دریچه‌های معیوب باعث انباشتگی خون در قسمت‌هایی از رگ های خونی شده و رگ‌ها بیش از اندازه بزرگ می‌شوند. رگ‌های واریس در بعضی مواقع ممکن است با درد و تورم همراه باشند. این رگ‌ها اغلب در نواحی پایین پا و ران‌ها و به رنگ بنفش مایل به آبی، بنفش تیره یا قرمز هستند.

در برخی مواقع واریس پا در رگ‌های کوچک و سطحی پوست ایجاد می‌شود که چندان خطرناک نیست. در‌این‌صورت با رعایت توصیه‌ها و مراقبت‌های روزانه مشکل برطرف می‌شود. اما اگر رگ‌های بزرگ و عمیق درگیر واریس شوند، واریس پا با زخم و درد همراه خواهد بود. در‌این‌صورت احتمال ایجاد بیماری‌های مختلف نیز افزایش پیدا می‌کند.

واریس پا؛ یک بیماری شایع عروقی در انسان

علائم واریس پا چیست؟ مشاهده رگ‌های ریز و درشت به رنگ‌های تیره

اکنون که متوجه شدید عامل بروز واریس پا چیست، درک بهتری از علائم و نشانه‌های این اختلال خواهید داشت. برخی از علائمی که در افراد مبتلا به واریس پا دیده می‌شوند به شرح زیر خواهند بود:

  • خستگی در پا همراه با احساس سنگینی پا
  • حساس شدن پوست پا به لمس شدن و احساس سوزش
  • خارش پوستی به ‌خصوص روی وریدهای واریسی
  • ورم در پا به ‌ویژه در ناحیه مچ پا

در‌صورت حاد شدن واریس پا و رسیدن به مرحله پیشرفته، علائم واریس پا در افراد مختلف به شرح زیر خواهد بود:

  • احساس بی‌حسی در بخشی از ساق یا ران
  • احساس درد مبهم در پا
  • ضربان‌های قابل‌لمس در رگ‌های پا
  • ایجاد زخم یا تغییرات پوستی در ناحیه مچ پا
  • گرفتگی پا و کوفتگی عضلانی

ازآن‌جایی‌ که گاهی اوقات ممکن است علائم واریس پا، شباهت بسیاری با سایر مشکلات پزشکی دارد، بنابراین همیشه بهتر است برای تشخیص صحیح واریس به پزشک مراجعه کنید.

علائم واریس پا؛ مشاهده رگ‌های ریز و درشت به رنگ‌های تیره، تورم و گرفتگی پا

علت واریس پا چیست؟ افزایش فشار خون در سیاهرگ‌ها

طی چند دهه اخیر تئوری‌های مختلف، پیرامون عوامل ایجاد‌کننده واریس پا مطرح‌شده است. بیشتر افراد در‌صورت مواجهه با علائم واریس و مشاهده رگ‌های تیره، برای درمان خانگی واریس پا اقدام می‌کنند. در‌صورتی‌که باید پزشک متخصص، علت واریس پا را تشخیص دهد و برای درمان صحیح آن اقدام کند. پزشکان تشخیص داده‌اند، عواملی که سبب ایجاد واریس پا می‌شوند شامل موارد زیر هستند:

افزایش سن؛ یکی از عوامل تشدید‌کننده ایجاد واریس پا

خطر ابتلا به رگ‌های واریسی در پا با افزایش سن، بیشتر می‌شود. بالا رفتن سن باعث آسیب و پاره شدن دریچه‌ رگ‌هایی خواهد شد که جریان خون را برقرار می‌کنند. در نهایت این آسیب‌ها باعث می‌شوند تا دریچه‌ها به خون اجازه جریان برگشتی به رگ‌ها را دهند. دراین‌صورت خون به‌جای اینکه به قلب بازگردد، در رگ‌ها جمع شده و سبب ابتلا به واریس می‌شود.

افزایش سن؛ یکی از عوامل تشدید‌کننده ایجاد واریس پا

بارداری؛ علت واریس پا در زنان

در طی دوران بارداری حجم خون در بدن زنان افزایش پیدا می‌کند، اما سرعت جریان خون از پاها و اندام‌های تحتانی به سمت لگن کمتر خواهد شد. این امر باعث می‌شود که فشار وارد بر سیاهرگ‌ها نیز بیشتر شود و علائم واریس پا و لگن نیز در این سیاهرگ‌ها بروز پیدا کند.

بارداری؛ علت واریس پا در زنان

اضافه‌وزن؛ یکی از علل شایع ایجاد واریس پا در افراد مختلف

اضافه وزن با افزایش فشار وارد بر رگ‌ها (دیواره رگ‌ها و دریچه‌های آن‌ها) یک فاکتور تشدید‌کننده در ایجاد رگ‌های واریسی است. در نهایت فقط کاهش وزن به کاهش اثر این عامل و از بین بردن واریس پا کمک می‌کند.

نشستن یا ایستادن طولانی‌مدت؛ از علت‌های اصلی واریس پا در سن جوانی

ارتباط مستقیمی بین شدت واریس با ساعات وضعیت ایستاده و نشسته طولانی‌مدت وجود دارد. لذا مشاغلی مانند کارمندان ادارات دولتی، معلم‌ها، کادر درمان، رانندگان و آرایشگران که فرد را ملزم به نشستن یا ایستادن طولانی مدت می‌کند، فشار وارد بر پاها را افزایش داده و احتمال ایجاد رگ‌های واریسی را بالا می‌برد.

نشستن یا ایستادن طولانی‌مدت؛ علت واریس پا در جوانی

یبوست؛ یکی از علت‌های ایجاد واریس در پا

یکی دیگر از عوامل خطرساز برای ایجاد وریدهای واریسی، یبوست و سختی اجابت مزاج است. یبوست با اختلال ایجاد کردن در گردش خون ناحیه تحتانی بدن، سبب تورم رگ‌های پا خواهد شد.

با روش‌های درمان واریس پا آشنا شوید

بیشتر افرادی که به رگ‌های واریسی مبتلا می‌شوند، این سوال را می‌پرسند که برای واریس پا به چه دکتری مراجعه کنم. در‌صورت ابتلا به واریس پا، متخصصان قلب و عروق بهترین پزشکان برای درمان و از بین بردن این عارضه هستند.

برای درمان واریس پا، دکتر واریس پا در ابتدا به ارزیابی سطح سلامت شما می‌پردازد. سپس بهترین و مناسب‌ترین روش درمانی را بر اساس شرایط فردی به شما توصیه می‌کند. از روش‌های درمانی واریس پا می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • کاهش وزن: پزشکان توصیه می‌کنند پیش از شروع درمان واریس پا اقدام به کاهش وزن کنید.
  • ورزش کردن: تمرینات ورزشی، گردش خون را بهبود داده و باعث برگشت خون از رگ‌ها به قلب می‌شود.
  • اسکلروتراپی: این روش شامل استفاده از یک دارو است که به درون دیواره رگ‌ها تزریق می‌شود.
  • رادیوفرکانسی ابلیشن: در این روش از انرژی گرمایی برای تخریب رگ استفاده می‌شود تا بسته شود و از جریان خون‌رسانی جلوگیری کند.
  • لیزر درمانی: درمان واریس پا با لیزر، برای درمان عروق واریسی کوچک و رگ های عنکبوتی بسیار موثر است.
  • کاشت ایمپلنت درون رگ: در این روش پزشک یک ایمپلنت را به کمک اولتراسوند به درون رگ هدایت می‌کند تا رگ را ببندد و از جریان خون جلوگیری کند.
  • واریتنا: واریتنا یک فوم پیش ساخته اسکلروسانت است که به کمک اولتراسوند به درون رگ واریسی تزریق می‌شود.

در‌صورتی‌که روش‌های درمان خانگی واریس پا کمکی به بهبود علائم و نشانه‌های شما نکرده باشد، متخصص واریس، یکی از این روش‌های درمانی را بر اساس شرایط فیزیکی شما توصیه خواهد کرد.

روش‌های درمان واریس پا توسط دکتر متخصص

مرکز درمانی قلب و عروق بهار زندگی؛ کلینیک تخصصی واریس

در این مقاله به پرسش رایج «واریس پا چیست و چگونه درمان می‌شود» پاسخ دادیم. ما در این مطلب از وبلاگ بهار زندگی تلاش کردیم کلیه اطلاعات لازم درباره واریس پا را در اختیار شما قرار دهیم. اگر شما هم مبتلا به این مشکل هستید، قبل از ایجاد مشکلات جدی‌تر به دکتر متخصص واریس پا مراجعه کنید.

کلینیک تخصصی قلب و عروق بهار زندگی، با مجرب‌ترین و متخصص‌ترین پزشکان یکی از بهترین مراکز درمانی برای از بین بردن واریس و درمان این است. برای تشخیص واریس و تعیین نوع درمان در کلینیک بهار زندگی، بهترین دکتر واریس پا در تهران شما را به‌صورت حضوری معاینه خواهد کرد. در کلینیک بهار زندگی، از جدیدترین و کم‌خطرترین روش‌ها برای درمان واریس پا با لیزر استفاده خواهد شد. چنانچه نیاز به راهنمایی در مورد عمل واریس پا یا درمان واریس با لیزر داشتید، از مشاوره رایگان متخصصین مرکز درمانی بهار زندگی بهره‌مند شوید از طریق شماره 02122642277 با ما در ارتباط باشید.

نظرات کاربران

  8     -     4   =

support image

نیاز به مشاوره دارید؟

021-22642277

همین حالا با ما تماس بگیرید...

  -     8   =   4  

در حال ارسال...

Copyright 2024 bahar-e-zendegi.com