در این مقاله با شایعترین علائم و نشانههای واریس پا آشنا میشویم.
واریس یکی از شایعترین عارضههای عروقی است که حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد از افراد را در سراسر جهان درگیر خود کرده است. رگهای واریسی در اصل رگهای خونی متورمی هستند که زیر سطح پوست ظاهر میشوند. زمانی که دیواره رگها ضعیف باشند یا دریچههای قلب بهدرستی کار نکنند، خون در رگها بازمیگردد. همین موضوع باعث ایجاد برجستگیهای آبی یا بنفش روی پوست میشود که با عنوان واریس شناخته میشود. واریس معمولا در پاها، به خصوص مچ پا، اتفاق میافتد. در ادامه مقاله با درمان واریس پا آشنا میشویم.
شناخت علائم واریس پا، به تشخیص اولیه این اختلال کمک میکند؛ همچنین، با درمان به موقع عارضه واریس پا میتوان از بروز خطرات جدی و تهدیدکننده سلامتی از جمله التهابات در رگها، آمبولی ریه، ترومبوز و نارسایی در وریدهای عمقی جلوگیری کرد. به دلیل اهمیت این موضوع در ادامه نشانههای واریس پا را بهطورکامل بررسی میکنیم. اگر برای سلامتی خود ارزش قائل هستید، ادامه این مقاله را از دست ندهید.
پاهای سنگین و متورم؛ یکی از علائم واریس پا در زنان
اگر پاها و به خصوص مچ پا، بعد از یک روز طولانی متورم شوند، ممکن است نشاندهنده این باشد که شما در معرض ابتلا به واریس هستید. در چنین شرایطی باید سریعا به دکتر واریس پا مراجعه کرده تا از بروز خطرات جدی برای سلامتی خود جلوگیری کنید. تورم پاها اگر یک بار یا فقط گاهی اوقات اتفاق بیفتد، جای نگرانی نیست؛ ولی اگر پاها و مچ پا بهطور منظم متورم میشوند، باید این موضوع را بهعنوان یک هشدار اولیه در نظر بگیرید. تورم پاها یا ادم، معمولا در عصرها ظاهر میشود و در صبح از بین خواهد رفت؛ زیرا پاها مایع اضافی که باعث ایجاد تورم میشوند را هنگام استراحت تخلیه میکنند.
احساس سنگینی در پاها نیز یکی از نشانههای واریس پا است و از نشانههای واریس پا در زنان محسوب میشود. سنگینی در پاها در چرخههای قاعدگی بدتر میشود، در واقع درست پیش از شروع قاعدگی به اوج خود میرسد.
احساس درد و گرفتگی در عضلات پا؛ نشانهای از عارضه فلبیت
درد گرفتن پاها بعد از راه رفتن یا انجام دادن فعالیتهای بدنی، ممکن است یکی از علائم واریس پا باشد. بهطورکلی، افرادی که بعد از فعالیت بدنی، گرفتگی یا درد پاها را تجربه میکنند، بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به واریس پا هستند. درجههای مختلفی از درد پا همراه با واریس وجود دارد و برخی از افراد دردهای شدیدتری را تجربه میکنند. یکی از شرایطی که میتواند باعث احساس درد در ناحیه پا شود، با نام فلبیت شناخته میشود. در مقدمه مقاله به این موضوع اشاره کردیم که واریس پا چیست و اکنون به توضیح عارضه فلبیت میپردازیم. فلبیت زمانی رخ میدهد که رگهای واریسی ملتهب میشوند و لختههای خون را تشکیل میدهند. علائمی که نشاندهنده فلبیت هستند، شامل موارد زیر است:
- درد
- حرارت
- سفت شدن رگها
- تغییر رنگ پوست
اگر ورید بترکد، خون در اطراف ناحیه آسیبدیده جمع میشود و به پاها فشار وارد می کند. گاهی اوقات بر اثر واریس ممکن است پوست فرد پاره شود که درد شدیدی را به همراه خواهد داشت.
تغییرات در پوست و ایجاد لکه روی ساق پا؛ تیره شدن زیر زانو و درماتیت
لکههای قرمز یکی از اولین علائم واریس خفیف در پاها است که در نتیجه ضعیف شدن و ترکیدن رگهای خونی در پاها ظاهر میشود. اگر نگران بروز عارضه واریس هستید، نسبت به لکههای قرمز روی ساق پا حساس باشید. به جز لکههای قرمز، تغییر رنگ پوست نیز یکی از نشانههای واریس پا است. بهطورکلی، اگر واریس درمان نشود ممکن است پوست در قسمتهایی از بدن مانند اطراف مچ پا، به خصوص در قسمت پشتی و داخلی پا یا زیر زانوها، تیره شود. به این حالت درماتیت گفته میشود که یک راش خارشدار و ملتهبکننده پوست است.
در صورت درمان نکردن واریس، درماتیت باعث خونریزی یا زخمهای پوستی میشود که در صورت خراش یا تحریک پوست، امکان دردناک یا عفونی شدن زخمها وجود دارد. برای جلوگیری از بروز چنین عوارضی، بهتر است هر چه سریعتر، به دنبال روشهای درمانی واریس مانند اسکلروتراپی واریس باشید.
پاهای براق یا آتروفی پوست؛ یکی از نشانههای واریس پا در جوانی
قبل از آشکار شدن رگهای واریسی، برخی از افراد ممکن است متوجه درخشش غیرطبیعی پوست پاهای خود شوند. نازک شدن پوست پا یا آتروفی یکی از علائم واریس پا در جوانی نیز محسوب میشود که بسیاری از افراد از آن شکایت دارند. آتروفی یا نازک شدن پوست باعث میشود که رگهای عنکبوتی یا واریسی بیشتر نمایان شوند و این موضوع برای بسیاری از افراد خوشایند نیست. با شناخت علت واریس پا در جوانی و آشنایی با علائم واریس خفیف، میتوانید تا حدود بسیاری از پیشرفت این عارضه در سنین جوانی جلوگیری کنید.
ظاهر شدن رگهای واریسی و متورم؛ واضحترین نشانه واریس پا
واضحترین علامت واریس پا، ظاهر شدن رگهای عنکبوتی یا رگهای واریسی روی پاها است. رگهای واریسی رنگ بنفش یا آبی دارند. یکی از علائم واریس پا خفیف، نمایان شدن رگهای واریسی ظریف است. در موارد حادتر و زمانی که واریس پا شدید باشد، رگهای متورم روی پا ظاهر میشوند. به این عارضه واریکوفلبیت نیز گفته میشود. در چنین حالتی رگهای واریسی سفت و دردناک میشوند. در ابتدای ظاهر شدن رگهای واریسی شاید روشهای درمان خانگی واریس پا در کاهش علائم موثر باشند، ولی برای درمان رگهای واریسی متورم باید حتما روشهای درمانی تخصصی را پیش بگیرید.
تشخیص و درمان واریس؛ آیا درمان قطعی واریس پا امکانپذیر است؟
علائم و نشانههای واریس پا شاید به تشخیص اولیه واریس کمک کنند، ولی برای تشخیص قطعی باید به پزشک مراجعه کنید. اگر با این سوال مواجه شدهاید که «برای واریس پا به چه دکتری مراجعه کنم» ما پزشکان متخصص قلب و عروق را به شما پیشنهاد میکنیم. تشخیص واریس و نارسایی وریدی عمدتاً بهصورت معاینه فیزیکی و بررسی علائم انجام میشود.
انجام بعضی از آزمایشها به تعیین محل دقیق بروز این عارضه (این که کدام سیاهرگها بهدرستی کار نمیکنند یا کدام رگها متورم هستند) کمک میکند. با تشخیص قطعی واریس پا، پزشک باتوجهبه وضعیت بالینی فرد روش درمانی مناسب را برای او در نظر خواهد گرفت.
درمان قطعی واریس پا زیر نظر پزشکان مجرب در کلینیک بهار زندگی
در این مقاله درباره علائم واریس پا صحبت کردیم. آشنایی با این علائم به تشخیص بهموقع این اختلال کمک کرده و از بروز خطرات جدی برای سلامتی جلوگیری میکند. شاید به نظر بسیاری از افراد اولین علامت واریس پا، ظاهر شدن رگهای ظریف آبی و بنفش روی پاها باشد، ولی علائم دیگری نیز به تشخیص اولیه این عارضه کمک خواهند کرد. از جمله متورم شدن و درد پاها، تغییرات در پوست و احساس سنگینی در رگهای پا.
با این که شناخت این علائم به تشخیص اولیه بیماری کمک میکند، ولی تشخیص قطعی باید توسط پزشک متخصص انجام شود. کلینیک بهار زندگی با تکیه بر تخصص پزشکان حرفهای، بهصورت تخصصی در زمینه درمان واریس پا فعالیت میکند. شما عزیزان برای درمان واریس پا میتوانید با تعیین وقت قبلی از طریق تماس با شماره تلفن 02122642277 اقدام کنید.
نظرات کاربران