آیا گرفتگی رگ قلب با دارو برطرف میشود؟

دانستنی ها
1402/06/25

در این مقاله بهترین داروهای درمان گرفتگی رگ قلب را بررسی می‌کنیم.

آیا گرفتگی رگ قلب با دارو برطرف میشود؟

کلینیک بهار زندگی

  • کادر پزشکی متخصص و مجرب
  • ارائه مسیر درمان ویژه، مختص هر بیمار
  • استفاده از تجهیزات پیشرفته و تکنولوژی روز دنیا
  • صرف زمان کافی برای مراجعین

ساعات کاری کلینیک

همه روزه به جز جمعه و روزهای تعطیل

09:00 - 21:00

بیماری عروق کرونری یا گرفتگی رگ قلب، یکی از علت‌های اصلی مرگ‌ومیر در سراسر جهان به شمار می‌رود. عروق کرونر، مواد مغذی و اکسیژن را به قلب می‌رسانند؛ بنابراین سلامت آن‌ها نقش حیاتی در سلامت قلب دارد. بیماری عروق کرونر زمانی ایجاد می‌شود که این رگ‌ها با تجمع پلاک باریک شده یا بر اثر التهاب آسیب ببینند؛ در چنین شرایطی کاهش جریان خون اتفاق می‌افتد و در صورت انسداد کامل، خطر حمله قلبی وجود دارد.

روش‌های درمانی بسیاری برای رفع گرفتگی عروق قلب وجود دارند؛ سوالی که مطرح می‌شود، این است که «آیا گرفتگی رگ قلب با دارو برطرف میشود؟». در ادامه پاسخ این سوال را به‌طورکامل شرح می‌دهیم. اگر شما یا عزیزانتان با بیماری عروق کرونری دست‌وپنجه نرم می‌کنید، خواندن ادامه این مطلب را از دست ندهید.

معرفی داروهای درمان گرفتگی قلب؛ برای باز شدن رگهای قلب چه بخوریم؟

داروهای بسیاری برای درمان گرفتگی عروق کرونری قلب وجود دارد. این داروها معمولا کاهش فشار خون یا گشاد کردن عروق را موردهدف قرار می‌دهند. نکته‌ای که حتما باید به آن توجه کنید و کلینیک بهار زندگی روی آن تاکید ویژه دارد، این است که: مصرف داروهای قلبی ممکن است با بروز عوارض جانبی همراه باشند؛ بنابراین به‌هیچ‌عنوان بدون مشورت پزشک و به صورت خودسرانه هیچ دارویی را مصرف نکنید.

داروی باز کننده عروق برای هر فرد باتوجه‌به شرایط جسمانی، علت گرفتگی رگ قلب و میزان گرفتگی عروق متفاوت خواهد بود؛ بنابراین برای تهیه قویترین باز کننده عروق با پزشک متخصص مشورت کنید. در ادامه دسته‌بندی کلی داروهای درمان گرفتگی عروق قلب را بررسی خواهیم کرد.

۱. داروهای رقیق‌کننده خون؛ کاهش خطر حمله قلبی با جلوگیری از لخته شدن خون

در پاسخ به سوال آیا گرفتگی رگ قلب با دارو درمان میشود؟ باید به‌عنوان اولین مورد به داروهای رقیق‌کننده خون اشاره کنیم. رقیق‌کننده‌های خون نوعی دارو هستند که با رقیق کردن خون و جلوگیری از لخته شدن آن، خطر حمله قلبی را کاهش می‌دهند.

پیش از مصرف هرگونه قرص یا آمپول باز کننده رگ قلب، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید. پزشک با انجام معاینات بالینی و آزمایش‌هایی مانند آنژیوگرافی قلب، شرایط قلب و عروق آن را به‌طوردقیق بررسی می‌کند.

آسپرین؛ داروی رقیق کننده خون

۲. استاتین‌ها یا داروهای ضد کلسترول؛ جلوگیری از رسوب کلسترول در رگ‌ها

مقادیر بالای کلسترول در خون به‌صورت رسوب در رگ‌ها جمع شده و منجر به گرفتگی عروق قلب می‌شود. به کمک آزمایش‌های تصویربرداری تشخیصی مانند سیتی آنژیوگرافی، گرفتگی عروق قابل‌تشخیص خواهد بود. برای رفع گرفتگی رگ قلب افرادی که کلسترول بالا دارند، ممکن است داروهای کاهش کلسترول به نام استاتین توسط پزشک متخصص تجویز شود.

استاتین‌ها با جلوگیری از تشکیل کلسترول و افزایش تعداد گیرنده‌های لیپوپروتئین با چگالی کم در کبد عمل می‌کنند؛ این موضوع منجر به حذف کلسترول بد یا همان LDL از خون فرد می‌شود که احتمال بروز حمله قلبی را کاهش می‌دهد. همه انواع استاتین برای افراد مختلف مناسب نیستند؛ بنابراین ممکن است با تشخیص و تجویز پزشک مجبور باشید چند نوع مختلف را امتحان کنید تا نوع مناسب را برای خود بیابید.

داروی ضد کلسترول؛‌ جلوگیری از تجمع چربی در رگ قلب

۳. بتابلاکرها؛ کاهش فشار خون و جلوگیری از بروز حمله قلبی

فشار خون بالا به عروق خونی فشار وارد کرده و به آن‌ها آسیب می‌رسانند. بتابلاکرها با مسدود کردن اثر یک هورمون خاص در بدن ضربان قلب را کند کرده و فشار خون را کاهش می‌دهند. در صورت نیاز به بررسی دقیق ریتم ضربان قلب، از هولتر مانیتورینگ برای ثبت تپش‌های قلب استفاده می‌شود. بتابلاکرها در پیشگیری از آنژین قلبی نیز موثر هستند. بتابلاکرها ریسک بروز حمله قلبی در افرادی که پیش‌تر این حمله را تجربه کرده‌اند، به مقدار قابل‌قبولی کاهش می‌دهد.

۴. نیترات‌ها؛ قویترین باز کننده عروق قلب و جلوگیری از گرفتگی عروق

از نیترات‌ها برای گشاد کردن رگ‌های خونی استفاده می‌شود. برخی از پزشکان، از نیترات‌ها به‌عنوان قویترین باز کننده عروق قلب یاد می‌کنند. نیترات‌ها در اشکال مختلف مانند: قرص، اسپری و چسب‌های پوستی در دسترس هستند. نیترات‌ها رگ‌های خونی را شل می‌کنند و اجازه می‌دهند خون بیشتری در رگ‌ها جریان پیدا کند؛ همین موضوع فشار خون را کاهش داده و دردهای قلبی را تسکین می‌بخشد.

در صورت نیاز به مصرف داروهای درمان گرفتگی عروق قلب، پیش از آن باید آزمایش‌هایی مانند نوار قلب را انجام دهید. قیمت نوار قلب بسیار مناسب بوده و در مراکز درمانی مختلف قابل‌انجام است.

نیترات؛ قویترین باز کننده عروق قلب

۵. مهارکننده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین‌ (ACE)؛ کمک به کاهش فشار خون

مهارکننده‌های ACE معمولا برای درمان فشار خون بالا مورداستفاده قرار می‌گیرند. این دسته از داروها مانع فعالیت هورمونی به نام آنژیوتانسین-۲ می‌شوند؛ این هورمون باریک شدن رگ‌های خونی را به همراه دارد. مهارکننده‌های ACE فشار خون را کاهش داده و خطر ابتلا به حمله یا سکته قلبی را کمتر می‌کنند.

برای بررسی عملکرد صحیح قلب پیش از مصرف مهارکننده‌های ACE، ممکن است پزشک متخصص انجام آزمایش اکو کاردیو گرافی را برای بیمار در نظر بگیرد.

۶. مسدودکننده‌های کانال کلسیم؛ عبور آسان جریان خون از رگ‌ها

مسدودکننده‌های کانال کلسیم با شل کردن ماهیچه‌های دیواره رگ‌ها، فشار خون را کاهش می‌دهند؛ این موضوع باعث می‌شود که رگ‌ها بازتر شده و فشار خون کاهش یابد. داروهای مسدودکننده کانال کلسیم با آسان کردن عبور جریان خون از رگ‌ها، اکسیژن رسانی بهتر به قلب را به همراه دارند.

برای بررسی ابتلا به بیماری عروق کرونری ممکن است پزشک تست ورزش را به بیمار پیشنهاد دهد. با انجام تست ورزش، وضعیت کلی سلامت قلب مشخص می‌شود. هزینه تست ورزش در مراکز مختلف یکسان نیست. شما عزیزان برای انجام تست ورزش و سایر آزمایش‌های مربوط به قلب و عروق با قیمت مناسب، می‌توانید به کلینیک بهار زندگی مراجعه کنید.

تشخیص علائم گرفتگی رگ قلب توسط پزشک متخصص

قرص برای گرفتگی رگ قلب را فقط با تجویز پزشک مصرف کنید

در این مقاله با بررسی چندین اسم قرص برای گرفتگی رگ قلب، سعی کردیم به سوال «آیا گرفتگی رگ قلب با دارو برطرف میشود؟» پاسخ دهیم. گرفتگی رگ قلب با مصرف دارو تا حدود بسیاری قابل‌کنترل است. تشخیص علت گرفتگی رگ قلب و انتخاب قویترین باز کننده عروق را به پزشک متخصص بسپارید و به‌هیچ‌عنوان به‌صورت خودسرانه داروهای قلبی را مصرف نکنید. پزشکان متخصص در کلینیک بهار زندگی با بررسی شرایط بالینی بیماران، بهترین روش‌های درمانی و داروهای موثر را به آن‌ها معرفی خواهند کرد.

نظرات کاربران

  5     -   =   3  

support image

نیاز به مشاوره دارید؟

021-22642277

همین حالا با ما تماس بگیرید...

  -     7   =   6  

در حال ارسال...

Copyright 2023 bahar-e-zendegi.com